fbpx

Visul de a avea apă potabilă la robinete a devenit realitate: Comuna Cărpineni este aprovizionată datorită sprijinului Elveției

În Republica Moldova, asigurarea cu apă potabilă reprezintă un lux, întrucât două treimi din localităţile ţării nu sunt aprovizionate. Cu toate acestea, sunt înregistrate și progrese la acest capitol. Locuitorii comunei Cărpineni primesc apă de calitate datorită sprijinului financiar al Elveției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Sistemul de alimentare cu apă a fost construit în cinci etape, în perioada 2007-2018, în urma căruia peste 2000 de gospodării şi toate instituţiile sociale au fost aprovizionate. Pentru un metru cub de apă, sătenii plătesc 12 lei, transmite tvrmoldova.md.
Cu toate acestea, nu toate localitățile pot atrage astfel de fonduri, iar două treimi din cei care trăiesc la sat folosesc încă apa din fântâni sau ape curgătoare pentru spălat și gătit.
Pe 22 martie este marcata Ziua Mondială a Apei. Republica Moldova are cea mai mică cantitate de apă pe cap de locuitor, care este extrasă din bazine formate pe teritoriul propriu.

Articole asemănătoare

Back to top button