fbpx

Vinurile moldovenești cuceresc cu rafinament Europa. Producătorii autohtoni au câștigat 37 medalii de aur la un concurs polonez

Vinurile moldovenești au cucerit prin calitatea lor europeană juriul Concursului Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat în Polonia. Producătorii autohtoni, uniți sub brandul național vinicol „Wine of Moldova”, s-au întors acasă cu un titlu de „Grand Gold Medal”, 37 de medalii de aur și șapte medalii de argint.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Produsele fabricate în țara noastră au fost analizate de un juriu alcătuit din oenologi și somelieri cu experiență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte.

La concurs au participat 16 producători din Republica Moldova. Aceștia au prezentat 85 de mostre de vin, care au concurat la opt categorii de bază. 14 dintre ei au câștigat 35 de medalii de aur, un record pentru ediția din acest an a concursului.

Totodată, doi dintre conaționalii noștri au adus acasă cele mai importante distincții: „Champion Gold Medal” (90 puncte) și „Grand Gold Medal” (92 puncte). Alte peste 40 de mostre au fost apreciate cu medalii de argint, transmite wineofmoldova.com.

Vinificatorii din țara noastră au ajuns lideri detașați în clasamentul câștigătorilor, după ce au concurat cu alți peste 400 de producători din nouă țări.

Autor: Cătălin Pleș, stagiar

Articole asemănătoare

Back to top button