fbpx

Vino să-ți petreci seara alături de actorii de la „Eugen Ionesco”. Ce piesă vor juca pe 29 mai

Luni, 29 mai, la Teatrului Național „Eugène Ionesco”, începând cu ora 18.00, se va juca spectacolul Sunt vântul de Jon Fosse, în regia lui Wang Lei (TheatreChrismaArt Centre, China) – o meditație scenică asupra lumii noastre interioare și asupra vieții însăși. La ora 21.00, va începe spectacolul Ucraina. Testamentul lui Șevcenko, în regia lui IaroslavFedoryshyn – o reprezentare a Teatrului Academic Woskresinnia din Lvov (Ucraina), care se va juca în plein-air în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Artiștii din Lvov vor prezenta istoria Ucrainei prin prisma destinului lui Taras Șevcenko, vor ilustra experiențele dramatice și situația luptei permanente a poporului ucrainean pentru independența statală – un subiect atât de actual astăzi, în timpul evenimentelor de război din Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ora 18:00
Teatrul Național „Eugène Ionesco”

SUNT VÂNTUL
de Jon FOSSE
Regia: Wang LEI
TheatreChrismaArt Centre / China

Sunt vântul este o piesă a dramaturgului norvegian Jon Fosse apărută în anul 2007. Este vorba despre doi bărbați, Unul și Celălalt, care călătoresc cu barca până când Unul se sinucide înecându-se.
Eu sunt vântul… Un bărbat sau doi bărbați… Bărbați sau femei… China, Norvegia sau Moldova… Nimic din astea nu contează. Ceea ce contează cu adevărat este aventura de a trăi meditațiile noastre asupra lumii noastre interioare și asupra vieții însăși.

Distribuția:Wang Lei, ZouLuLu, Liu Yang, Li BinYang, Xu ZhiGuo, He Ying, Li ZhongHao.

Ora 21:00
Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

UCRAINA. TESTAMENTUL LUI ȘEVCENKO
(spectacol în plein-air)
Regia: Iaroslav FEDORYSHYN
Teatrul Academic Woskresinnia din Lvov / Ucraina

Istoria Ucrainei este povestită prin prisma destinului lui Taras Șevcenko, un mare scriitor, pictor, prizonier al lagărelor de muncă și lider spiritual al națiunii ucrainene. Artiștii din Lvov vor prezenta experiențele dramatice și situația luptei permanente a poporului ucrainean pentru independența statală – un subiect atât de actual astăzi, în timpul evenimentelor dramatice de război din Ucraina. Un spectacol plin de culoare va utiliza catalige, mașinării mobile, elemente scenografice cu foc și efecte pirotehnice.

Distribuția:TetianaTkachenko, HalynaStrychak, NataliyaMarchak, NataliyaLukashonok, PetroMykytiuk, VolodymirGubanov, Maria Kovalyk, Vira Ryfiak, ViktoriaZholinska, Natalia Terlecka, VolodymirChukhonkin, Taras Kitsyniuk, AndriiLeshchyshyn, llaFedoryshyna, KrzysztofDubiel, SergiyKondratovych, MykolaKshanovskiy.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon:(022) 233833 / 079233833) sau pe iTicket.md.

Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

Articole asemănătoare

Back to top button