fbpx

Viitorul pare sumbru pentru jurnaliști: Inteligența artificială va acapara sistemul

Odată cu evoluția rapidă a sistemelor de chatbot AI precum Chat-GPT, VALL-E și BlenderBot 3 și abilitățile lor tot mai mari de a genera text la egalitate cu scriitorii umani, roboții care vin să-ți ia meseria o amenințare viabilă, transmite Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La CNET, se pare că deja se întâmplă.

The Byte a raportat că popularul site tehnologic pare să fi folosit „tehnologie de automatizare” pentru a produce o serie de postări explicative financiare începând din noiembrie 2022, sub autoritatea CNET Money Staff. Numai după ce dai clic pe linia de referință, site-ul dezvăluie că „acest articol a fost generat folosind tehnologia de automatizare și a fost editat și verificat cu atenție de către un editor din personalul nostru editorial”.

Agentul de marketing online Gael Breton a semnalat pentru prima dată conținutul pe Twitter. În total, site-ul de tehnologie a produs 73 de astfel de postări din noiembrie anul trecut pe diferite subiecte precum „Ce este Zelle și cum funcționează?” Deoarece știrile despre activitățile sale au apărut la începutul zilei, CNET a eliminat ulterior pagina bio CNET Money Staff și a eliminat „Personalul” din numeroase postări pe care le scrisese.

O problemă complexă

Utilizarea generatoarelor de text nu este în prezent o practică larg răspândită în sfera jurnalistică, dar publicații precum Associated Press și Washington Post le-au folosit pentru diverse sarcini de redactare de nivel scăzut – acesta din urmă utilizându-le pentru a scrie despre fotbalul din liceu sau despre alt eveniment fără importanță, Olimpiada de la Rio. Dar, în mod normal, atunci când o publicație face o schimbare fundamentală în operațiunile redacției sale, cum ar fi acesta, de obicei se trimite un comunicat de presă sau se face un anunț pe rețele sociale, orice

Diferența de calitate între sistemul CNET și AP este una puternică. Sistemul AP este un sistem rudimentar bazat pe introducerea unor date clare într-un sistem pre-formatat pentru postări zilnice și alte sarcini jurnalistice extrem de repetitive. Sistemul CNET, pe de altă parte, pare a fi mult mai capabil, capabil să compună postări explicative de lungă durată despre concepte financiare complexe – foarte departe de AP.

Articole asemănătoare

Back to top button