fbpx

video | Viorel Morari a fost eliberat din arest. Următoarele două luni procurorul se va afla sub control judiciar

Șeful suspendat din funcție al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar pentru un termen de 60 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, instanța a decis astăzi, 14 februarie, schimbarea măsurii preventive – din arest în control judiciar pentru un termen de 60 de zile.

Morari a fost eliberat imediat din sala de judecată, însă acestuia i s-a pus restricția de a părăsi țara sau schimba domiciliul fără a anunța autoritățile juridice. Totodată, procurorul urmează să se prezinte în instanță atunci când este citat, fiindu-i interzis să contacteze cu partea vătămată și cu martorii.

Video: newsmaker.md

Procuratura Generală a anunțat acum două zile că a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a șefului suspendat din funcție al PA, acuzat de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.

Totodată, șeful PG, Alexandr Stoianoglo, a informat opinia publică că pe numele lui Viorel Morari a fost deschis un nou dosar penal, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Morari a fost reținut pe 10 ianuarie curent, iar la demersul lui Stoianoglo, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie din funcție a acestuia până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care este vizat.

Articole asemănătoare

Back to top button