fbpx

video | Vaporul care s-a scufundat în Dunăre la Budapesta a fost scos din apă. Corpurile neînsuflețite ale altor patru persoane, recuperate

După aproape două săptămâni de la scufundarea navei Hableany în Dunăre, la Budapesta, echipele de salvare ungare au scos epava vasului la suprafață, iar odată cu ea – și corpurile neînsuflețite ale altor patru persoane care se aflau pe navă în momentul tragediei.

Autorităţile ungare au declarat că în timpul operaţiunii de salvare au fost pregătiți să prevină eventuala scurgere în Dunăre a celor 1400 de litri de motorină aflată în rezervorul navei.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai, după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian Viking Sigyn, al cărui căpitan ucrainean a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti.

Până în prezent au fost recuperate recuperate corpurile a 23 de victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte cinci persoane date dispărute şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.

Construită în anul 1949, nava Hableany are 27,2 metri lungime, 4,8 metri lăţime şi 5,2 metri înălţime şi cântăreşte aproximativ 50 de tone.

Articole similare

Close