fbpx

video | Un grup criminal ar fi vândut droguri prin intermediul magazinelor online. S-ar fi deghizat în femei pentru a scoate banii din bancomate

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, care ar fi specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP,  prin intermediul magazinelor online.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, fapt pentru care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe care susțin faptul că liderul grupării ar fi creat în apartamentul unde domicilia o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrat de unul dintre membrii grupării. Astfel, consumatorii de droguri ar fi fost ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic, prin această aplicație, erau obținute venituri din realizarea drogurilor în jur de 10.000 de lei.

De asemenea, organizatorul magazinului online ar fi racolat persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind remunerați online.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul capului grupării, polițiștii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de realizare a drogurilor; cartele SIM, pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori; carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora, ulterior, se ridicau veniturile din activitățile ilicite; peste 200 de pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 de grame); un cântar electronic la scara mică; circa 500 pachețele Zip-lock; un notebook; o sumă de bani de 8650 de lei, 2000 de euro și 4000 de dolari, proveniți în urma realizării drogurilor.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri (în apropierea școlilor, grădiniților etc.). Prețul de pe piața tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 de lei.

Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora, s-a stabilit că suspectul, pe parcursul activității infracționale, timp de doi ani, a obținut venituri de circa 1,5 milioane lei.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, liderul gruprii, un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Chișinău, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniți ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap. Bănuitul este arestat pentru 30 zile.

De asemenea, în privința altor patru persoane, membri ai grupării, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, făptuitorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button