fbpx

video | Un deputat din partidul lui Vladimir Putin le promite pașapoarte rusești locuitorilor din Transnistria

Într-un interviu, deputatul Alexandru Iaroșiuc, din partidul „Rusia Unită” condus de Vladimir Putin, a declarat că Duma rusească ar putea adopta decizia de eliberare a pașapoartelor Federației locuitorilor din stânga Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Iaroșiuc, autoritățile din Rusia înțeleg foarte bine problemele tuturor republicilor nerecunoscute, precum Republica Populară Donețk (DNR), Republica Populară Lugansk (LNR), inclusiv a Transnistriei și a cetățenilor ruși din aceste regiuni. În acest context, în baza propunerilor locuitorilor din stânga Nistrului, au fost redactate legi care să ușureze eliberarea pașapoartelor rusești.

„În cazul DNR și LNR a existat voință politică. Cred că, cu eforturi comune, o asemenea decizie va fi luată și în privința Transnistriei”, i-a asigurat Iaroșiuc pe jurnaliștii din stânga Nistrului.

De asemenea, deputatul a accentuat că, în curând, Moscova va finanța o serie de construcții în regiune, care au fost demult începute, dar sunt însă neterminate. Totodată, Rusia va asigura Transnistria cu tehnică necesară și troleibuze noi.

Articole asemănătoare

Back to top button