fbpx

video | Un avocat, implicat în traficul de droguri. Au fost descoperite substanțe interzise în valoare de milioane de lei

A fost reținut un grup de persoane bănuite de punerea în circulație a drogurilor de tip marijuana și PVP pe teritoriul zonei de Nord a Republicii Moldova.

Substanțele narcotice erau comercializate pe teritoriul municipiului Bălți şi raionului Dondușeni. Membrii grupării au acționat în perioada lunilor ianuarie – martie 2021. Polițiștii și procurorii au percheziționat domiciliile, depozitele și unitățile de transport a opt figuranți, cu vârstele cuprinse între 23 și 62 de ani.

În urma perchezițiilor au fost ridicate diferite bunuri și obiecte ale infracțiunii. Este vorba despre 100 kg de marijuana fărămițată, 200 kg de plante de cânepă uscată, cinci aparate artizanale pentru consumul drogurilor, șapte telefoane mobile, nouă cartele SIM, 1500 de euro, 30.000 de lei, 300 de dolari și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală, șase bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, printre ei fiind și un avocat.

Percheziții au fost petrecute și la doi angajați din cadrul a două Inspectorate de Poliție din nordul țării.
Valoarea drogurilor ridicate, pe piaţa neagră, constituie aproximativ șapte milioane de lei.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button