fbpx

video | Tragedie fără margini în Mexic. 66 de oameni au murit după ce un grup de infractori a încercat să fure combustibil

O explozie de proporții a avut loc în noaptea de vineri, 18 ianuarie, în centrul Mexicului. 66 de oameni au murit, iar alții zece s-au ales cu leziuni grave, după ce mai mulți indivizi au încercat să fure combustibil dintr-o conductă spartă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului s-au apropiat zeci de echipaje de polițiști și pompieri. Potrivit guvernatorului statului mexican Hidalgo, Omar Fayad, „numărul victimelor poate să crească, iar asta – în funcție de cercetările efectuate de salvatori la fața locului”.

Conform datelor preliminare, tragedia a avut loc la rafinăria Tula din orașul mexican Tlahuelilpan. Conducta a fost spartă de către unii infractori, iar la fața locului s-au apropiat și alți localnici pentru a-și umple vasele cu carburanți. În imaginile surprinse, sunt observate flăcări uriașe, oameni adunați în jurul lor și se aud strigăte de ajutor.

Menționăm că preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut Guvernului să se implice în intervenţia de la faţa locului. Acesta a mai lansat și o campanie împotriva furturilor de carburant, care anul trecut a dus la pierderea a peste trei miliarde de dolari, scrie libertatea.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button