fbpx

video | Traficul de droguri, exportul grâului și proprietățile statului din Ucraina. Principalele declarației ale Maiei Sandu după ședința CSS

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit marți, 30 martie, în ședință, la Președinție. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au fost gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului Republicii Moldova, dar și contracararea contrabandei și a traficului ilicit de droguri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Discutăm cu instituțiile statului despre riscurile ce țin de secetă și influențează la securitatea alimentară – despre grâu și produse de panificație. Ne îngrijorăm de prețuri și situația cetățenilor cu venituri mici care nu pot plăti mai mult pentru produse de primă necesitate.

Am văzut despre o tranzacție când din rezerva de stat a fost vândute grâne care ajung la export chiar dacă am zis că acest proces de reîmprospătare să fie aici pentru a nu permite creșterea prețurilor. Pentru că unele instituții nu și-au onorat obligațiile am recomandat Guvernului să introducă o interdicție temporară la exportul grâului”, a spus Maia Sandu după discuțiile pe marginea subiectului la Consiliul Suprem de Securitate.

Mai mult de atât, va fi inițiată o anchetă pe marginea procesului prin care Agenția Materiale a decis să vândă o parte din grâul ce trebuia reînnoit în detrimentul intereselor pieții interne a Republicii Moldova.

„Al doilea subiect ține de droguri, de contrabanda cu droguri și vânzarea ilicită. Nu există un raport destul de cuprinzător, nu există estimări despre cât de mare este acest fenomen”, a mai menționat Maia Sandu.

„Al treila subiect pe care l-am discutat ține de delapidarea patrimoniului R. Moldova. Am formulat mai multe recomandări. Am cerut de la toate instituțiile care au în subordine obiecte în Ucraina să vină cu detalii”, a spus președinta.


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button