fbpx

video | Ți se aburesc ochelarii atunci când porți mască? Iată câteva soluții utile

Dat fiind faptul că purtarea măștilor în spații închise a devenit de curând obligatorie, cei care poartă ochelari se confruntă tot mai des cu „problema aburirii lentilelor”. Aerul cald expirat prin nas și gură se condensează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor. Totuși, există câteva modalități și soluții pentru aceste situații neplăcute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întâi de toate, verificați dacă aburirea ochelarilor nu este cumva rezultatul unei măști care nu a fost ajustată cum trebuie. Dacă este un pic prea mare, distanța dintre piele și mască lasă aerul cald să treacă.

  • Presați cu degetele masca deasupra nasului pentru a fi mai bine lipită, asta dacă e o mască chirurgicală, care are bandeletă metalică, sau pur si simplu strângeți-o mai bine, dacă este o mască făcută manual;
  • Utilizați substanțe/soluții antiaburire sub formă de spray sau gel. De regulă, acestea sunt folosite de sportivii de performanță în timpul competițiilor;
  • Aplicați un strat subțire de săpun lichid, ștergeți cu o cârpă din microfibră sau bumbac și apoi clătiți;
  • Ștergeți ambele fețe ale lentilelor cu spumă de ras, apoi clătiți cu apă caldă;
  • Lipiți o bandă adezivă medicală, prinsă de mască, pentru a împiedica să iasă aerul prin partea de sus. Iată mai jos demonstrația celor două metode:

  • În cazul măștilor confecționate manual, se poate face o fantă pentru a putea introduce înăuntru o lamelă flexibilă (puteți adapta o agrafă de păr sau una de birou) care să funcționeze ca un fel de clemă ce permite fixarea măștii de nas, ca să nu mai permită aerului expirat să urce spre ochelari. Iată cum:

 

Articole asemănătoare

Back to top button