fbpx

video | Șoferul mașinii care ar fi provocat teribilul accident din centrul capitalei mai fusese sancționat pentru șase încălcări

Șeful INSP, Sergiu Paiu, a comunicat azi noi detalii despre teribulul accident care s-a produs în noaptea de 17 mai, în centrul capitalei. Acesta a precizat că șoferul mașinii care ar fi vinovat mai fusese amendat pentru încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

A fost pornită o cauză penală pe acest caz, iar infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la șase la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

„Suplimentar, comunicăm că acest șofer – în perioada 2016-2020 – a comis șase contravenții, pentru care a fost sancționat”, a declarat șeful INSP.

De la șoferul mașinii Audi au fost prelevate probe biologice, pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate. Rezultatul va fi prezentat curând.

„În unele surse media, au apărut informații precum că testul de alcoolemie a arătat un rezultat 0,03 mg/l. Este o informație greșită, deoarece proba biologică – cea a sângelui – a fost prelevată și ea va sta la baza stabilirii stării de ebrietate”, spune Paiu.

Amintim că, în urma impactului, doi oameni și-au pierdut viața. Unul dintre aceștia era angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor. În presă se vehiculează că accidentul ar fi avut loc în urma unui pariu făcut între doi șoferi, dintre care unul ar fi conducătorul mașinii de model Audi – cel care ar fi provocat impactul. El a fost reținut de către oamenii legii pentru 72 de ore.

Articole asemănătoare

Back to top button