fbpx

video | Sfaturi de la astronauți: Cum să trăieşti și să lucrezi în timp ce ești izolat din cauza epidemiei?

Câțiva astronauți au oferit sfaturi oamenilor despre cum să trăiești și să lucrezi în timp ce ești izolat într-un spațiu mic. Aceștia s-au gândit că ideile vor fi folositoare, mai ales că cifra aproximativă a persoanelor izolate din cauza restricțiilor impuse de autorități se ridică la 1,5 miliarde.

Unul dintre aceștia este Chris Hadfield. Având mulți ani de experiență în spate, astronautul afirmă că oricum îi este dificil să suporte izolarea și singurătatea. Acesta a făcut un videoclip în care a povestit despre lucrurile pe care le consideră eficiente. Totodată, Hadfield a încurajat oamenii să aibă grijă de cei dragi de la distanță și să #SteaAcasă.

 

Nick Hague, astronaut american: Trebuie să ai o rutină, să faci un program și să respecți acel program, pentru că astfel, toată lumea din casă știe la ce să se aștepte pe durata zilei. Să ai un control și o anumită siguranță în privința felului în care se va desfășura ziua reprezintă un impuls psihologic imens.

Foto: Wikipedia

Thomas Reiter, fost astronaut: Aveam o rutină zilnică foarte strictă și cred că este important să menținem o rutină conștiincioasă într-o astfel de situație. Nu doar să trăiești de la o zi la alta, ci să adopți o ordine lucidă pe toată durata zilei și să o păstrezi toată săptămâna. De exemplu, în timpul săptămânii alegeam alimentele care ne plăceau cel mai mult din lada cu mâncare pentru vineri sau sâmbătă seara.

Foto: Wikipedia

Dumitru Prunariu, fost astronaut român: După acest coronavirus, COVID-19, vom avea o viață diferită. Cum spunea și Rusty, vom avea o nouă realitate, nu știm cum va arăta, nu știm la ce să ne așteptăm după acest COVID-19. Specialiștii spun că va trece după ce 60-70% dintre oameni vor fi infectați.

Foto: Wikipedia

Articole asemănătoare

Back to top button