fbpx

video | „Secretele” din bucătăria Violetei Ivanov. Candidata Partidului ȘOR a fost invitata unui show culinar

Deputata Violeta Ivanov, candidata desemnată de Partidul ȘOR la funcția de președintă a țării, a fost invitată în cadrul show-ului televizat „Azbuka vkusa” de la RTR Moldova, unde și-a demonstrat abilitățile culinare, preparând rață înăbușită în vin cu legume. În timpul emisiunii, ea a povestit momente din viața sa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Gătim acasă numai bucate sănătoase. Am eliminat unele produse din rația noastră alimentară și fac sport. Deși am program încărcat, găsesc timp pentru a merge și la sală. În copilărie, mama prepara tot felul de ghiveciuri gustoase și aromate. Adoram porumbul fiert. Legumele moldovenești au un gust și arome irepetabile”, a mărturisit Violeta Ivanov, menționând că sportul și alimentația corectă fac omul mai frumos și mai sănătos.

Politiciana a povestit că a crescut într-o familie de profesori – tatăl ei a predat biologia, în timp ce mama sa, până la 75 de ani, a fost profesoară de chimie. În familia ei, a menționat Ivanov, este foarte importantă comunicarea.

„Chiar dacă fiecare avem agende încărcate, iar copiii deja au familiile lor, pentru noi este foarte important să ne adunăm, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a comunica. Pentru om, procesul educațional trebuie să continue toată viața, iar comunicarea este importantă”, susține deputata.

De asemenea, Ivanov a relatat și despre cum a decis, după absolvirea școlii medii cu medalie de aur, să studieze ingineria de mediu în Harkov.

„Am fost îndrumată de regretatul meu tată. La îndemnul și sugestia lui mi-am îndreptat atenția spre acest domeniu, care mi-a plăcut. Este complicat să faci o alegere corectă la timpul oportun când e vorba de profesie”, a zis ea.

Printre altele, Violeta Ivanov a povestit că, după ce a revenit în Moldova – în 1989, după absolvirea universității din Harkov, a urmat timp de 20 de ani toate treptele în ministerul Mediului – de la inspector până la ministru. Ea a menționat despre munca sa în domeniul legislativ, fiind autoare și coautoare a peste 40 de legi, cât și despre experiența în forurile internaționale.

În context, deputata a precizat că cele mai memorabile momente au fost când a reprezentat țările Europei de Est la Summit-ul șefilor de stat, care a avut loc la New York în 2005, și atunci când a fost aleasă membru al Boardului Fondului Global de Mediu, care s-a soldat cu atragerea unor investiții pentru colectarea și evacuarea pesticidelor din țara noastră rămase din perioada sovietică.

Articole asemănătoare

Back to top button