fbpx

video | Scandal pe aeroportul din Chişinău, cu susţinătorii lui Ilan Şor care se întorceau din Rusia. S-au îmbrâncit cu poliţiştii

În mediul online au apărut imagini video care surprind momente tensionate în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău, unde un grup de pasageri s-a îmbrâncit și a intrat în conflict cu angajații aeroportului, marți, 11 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-unul dintre videoclipuri se vede cum un bărbat este scos din mulțime de un angajat al aeroportului și o persoană în uniformă militară, în timp ce încearcă să opună rezistență. Deși câțiva oameni au încercat să intervină, bărbatul a fost îndepărtat. Totuși, la scurt timp, acesta a revenit, cerând agresiv unui angajat al aeroportului să-i înapoieze documentele. După ce solicitarea i-a fost refuzată, bărbatul a încercat să smulgă un document din mâna angajatului, dar a fost oprit.

Incidentul ar fi fost provocat de un grup de persoane care se întorceau de la Moscova, unde participaseră la un eveniment organizat de Blocul „Victorie” al oligarhului fugar Ilan Șor.

Pentru a calma spiritele, au intervenit mai mulţi angajaţi ai poliţiei.

Deputata Marina Tauber, apropiată lui Ilan Șor, a confirmat pe rețelele sociale că grupul de persoane se întorcea de la un eveniment politic al Blocului „Victorie” desfășurat în Federația Rusă. Potrivit acesteia, pasagerii au fost reținuți în aeroport timp de patru ore.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a emis un comunicat detaliat despre incident. „Poliția de Frontieră a înregistrat în această dimineață un șir de provocări și comportamente agresive din partea unui grup de persoane care soseau de la Moscova, în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău. Un pasager a primit un proces verbal pentru comportament agresiv față de polițiștii de frontieră. Este acuzat de huliganism. De asemenea, alți trei pasageri au fost identificați pentru tulburarea ordinii publice și vor fi sancționați conform legii. Poliția de Frontieră subliniază că siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și solicită respectarea măsurilor de control impuse la trecerea frontierei de stat”, se arată în comunicat.

Menționăm că nu este pentru prima dată când susținătorii lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și aflat în prezent în Rusia, sunt implicați în conflicte la Aeroportul Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button