fbpx

video | Replici tăioase și acuzații grave la ședința CMC după ce primarul a propus aprobarea bugetului municipal în lectură finală

Replici tăioase și acuzații grave au răsunat la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, după ce aleșii locali nu s-au înțeles pe marginea proiectului privind bugetul capitalei pentru anul 2020. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liberalii s-au arătat nemulțumiți de faptul că primarul general a propus consilierilor să voteze astăzi nu doar în prima lectură, dar și în a doua, proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul viitor.

„Cu ce ocazie primarul acesta vine și ne spune că votăm bugetul în două lecturi? El de când e brigadir aici? O să ne transformăm într-un consiliu de paradă, cu proiect de buget pe sub masă, nevăzut de nimeni și propus azi în două lecturi. Umblă cu șopârlele și pe străzi, și în CMC. Suntem total împotriva unui asemenea mod de administrare a municipiului. Nu a fost niciodată așa ceva, nimeni nu a văzut acest proiect, nu a fost dezbătut public. E o mare rușine față de cetățeni”, a declarat consilierul fracțiunii PL, Ion Cebanu.

Şi reprezentaţii fracțiunii Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” au spus că nu sunt de acord cu repartizarea banilor, cerând realocarea a 10 milioane de lei din taxele locale pentru reparaţia drumurilor de acces către suburbii.

Ulterior, socialiştii şi liberalii au început să-şi arunce acuzaţii. Mama primarului general, socialista Eugenia Ceban, le-a imputat liberalilor schemele de corupţie pe care le-ar fi desfăşurat când Dorin Chirtoacă era la conducerea oraşului.

La rândul său, fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a reproșat: „Doamna Ceban, dumneavoastră îi faceţi un rău fiului prin faptul că vă asumaţi rolul de primar, lăsaţi-l să lucreze că el nu-i conectat la realitate. Nu există un leu furat de Chirtoacă, nu a fost şi nici nu va fi. Eu nu am înregistrări că dumneavoastră în birou cereaţi câte 50 de mii de euro”.

Precizăm că în cadrul ședinței de astăzi a CMC, consilierii municipali urmau să examineze și să aprobe taxele locale pentru anul 2020, bugetul municipal Chișinău pe anul 2020 în prima lectură și să audieze raportul privind executarea bugetului municipal pentru semestrul I al anului 2019.

Proiectul de buget municipal pe anul 2020 prevede venituri în sumă de 4,3 de miliarde de lei, inclusiv transferuri în sumă de 2,4 de miliarde de lei de la bugetul de stat și cheltuieli în sumă de 4,6 de miliarde de lei. Totodată, se prevede un deficit bugetar de 291,6 de milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button