fbpx

video | Recean: Air Moldova se confruntă cu dificultăți financiare. Este rezultatul unei fraude anterioare

Air Moldova se confruntă cu dificultăți financiare, iar compania nu-și poate onora obligațiile de plată față de furnizori. Afirmaţia a fost făcută de premierul Dorin Recean. Şeful Executivului afirmă că Șor vinovat de situaţia precară s-ar face Ilan Şor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

”Situația de la Air Moldova este rezultatul unei fraude anterioare, Șor a adus compania în situația precară în care se află și în imposibilitatea de a-și onora obligațiunile față de pasageri. Lucrăm pentru a substitui cursele acestei companii. Compania nu este a statului, a ajuns prin fraudă în mâinile lui Șor și ale grupării sale criminale” a declarat Recean.

Referitor la compania Wizz Air, care, începând cu 14 martie, și-a suspendat toate zborurile din și spre Chișinău, premierul Dorin Recean a declarat că autoritățile trebuie să asigure securitatea aeriană a R. Moldova pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple.

Decizia Guvernului de a crește bugetul de apărare a fost contestată. Întrebau de cine vrem să ne apărăm. Iată că am ajuns în situația în care o companie avia nu se simte în siguranță. Măsurile noastre țintesc anume siguranța spațiului aerian” a menţionat Recean.

Compania aeriană a anulat mai multe zboruri spre și dinspre Chișinău în ultimele zile, ceea ce a determinat Autoritatea Aeronautică Civilă să înceapă o anchetă pentru a verifica dacă deciziile Air Moldova sunt luate cu bună credință. De asemenea, AAC a solicitat limitarea vânzării biletelor de către companie până la cel mult trei luni.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Liliana Dabija, a afirmat că Air Moldova, care a închiriat trei aeronave de la diferiți locatori, nu are în prezent nicio aeronavă operațională, deoarece două dintre ele au fost solicitate să fie returnate, iar una este în procedură de mentenanță.

Articole asemănătoare

Back to top button