fbpx

video | Protestul fermierilor a început. Tractoarele intră în capitală din trei direcții

Fermierii au ajuns cu primele tractoare în PMAN. Pentru a le permite să ajungă aici, polițiștii au înregistrat modelul, numărul și conducătorul fiecărui vehicul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții Forței Fermierilor au anunțat că astăzi, 20 iunie, vor începe un marș către Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din trei părți diferite ale orașului. Tractoarele și alte echipamente agricole vor pleca din zonele Gării de Sud, Aeroport și Stăuceni și se vor deplasa către PMAN, într-o demonstrație puternică a nemulțumirii fermierilor.

După sosirea în PMAN, fermierii intenționează să organizeze un marș în jurul Guvernului, pentru a sublinia necesitatea acțiunilor imediate în sprijinul sectorului agricol.

Video: realitatea.md

La orele 13:00, fermierii au anunțat că vor ține o conferință de presă lângă tractoare, în care vor prezenta motivele și revendicările protestului lor.

În contextul protestului organizat astăzi de către agricultori, Poliția solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine, astfel încât acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

Oamenii legii anunță că circulația ar putea fi afectată pe mai multe străzi din capitală și îndemnă conducătorii auto să evite deplasarea pe următoarele tronsoane:

1. Str. Calea Orheiului – str.Tudor Vladimirescu – bd. Grigore Vieru – str. G. Bănulescu – Bodoni – PMAN.

2. Str. Muncești – bd. Iu.Gagarin – str. C.Negruzzi – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN.

3. Șoseaua Hîncești – str. Gh. Asachi – str. A. Pușkin – PMAN.

Totodată, pentru mâine este preconizată deplasarea mai multor unități de tehnică agricolă din PMAN pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, până la sensul giratoriu din strada Calea Ieșilor cu revenirea ulterioară în PMAN.

Articole asemănătoare

Back to top button