fbpx

video | Primele declarații ale lui Dorin Recean din poziția de candidat la funcția de premier

Ordine și disciplină în instituții, o nouă viață pentru economie, pace și stabilitate – acestea sunt prioritățile planului de guvernare anunțate de candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova, Dorin Recean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Voi purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale și acțiunile care sunt necesare pentru implementarea programului de guvernare. Dragi cetățeni, vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni – cele mai importante. Primul este ordinea și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii, trebuie să deservească mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși. A doua dimensiune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie. Asta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile pentru investițiile în domeniul de afaceri, în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și asta este calea pentru ca să avem locuri de muncă, să avem salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi.

Trei, pacea și stabilitatea. Trebuie să conștientizăm că de la al doilea război mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări, prin urmare avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță și dominanta programului de guvernare este integrarea Europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, trebuie să implementăm toate condiționalitățile, dar atent, nu de aceea că trebuie să bifăm, ci pentru că asta este modalitatea de a asigura bunăstarea în țară”, a declarat Recean în cadrul briefingului.

Dorin Recean a fost propus vineri, 10 februarie, la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Amintim că în aceeași după-amiază, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în Executiv au existat cinci modificări în structura cabinetului de miniștri, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Articole asemănătoare

Back to top button