fbpx

video | Prima cursă cu un vehicul zburător: Unde și cum s-a desfășurat

O cursă cu vehicule zburătoare a avut loc recent în teritoriile prăfuite din Adelaide.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima cursă de mașini zburătoare din lume și-a luat zborul prin salina roz din Australia de Sud și arată la fel de minunat pe cât pare.

În prima cursă de acest gen, piloții Zephatiali Walsh și Fabio Tishcler au mers cap la cap, ghidându-și vehiculele zburătoare operate de la distanță în jurul circuitului de 1 kilometru de lângă Adelaide, care a fost conturat folosind tehnologia de realitate augmentată.

Quadcopterele de 4,1 metri au atins viteze de aproximativ 100 de kilometri pe oră, realizând timpi pe tur de puțin sub 40 de secunde.

Cursa a fost strânsă, completă cu câteva viraje foarte strânse și numeroase manevre de depășire riscante, dar Walsh a reușit în cele din urmă să ocupe primul loc pe podium.

„De îndată ce luminile au devenit verzi, am devenit concurenți care concurează pentru un loc în istoria acestui sport și mașini zburătoare ca viitoarea revoluție a transporturilor. Nu aș putea fi mai mândru să știu că pentru totdeauna voi fi primul câștigător al unei curse de mașini zburătoare electrice și aștept cu nerăbdare să-mi păstrez coroana pe măsură ce vom face curse în jurul lumii în următoarele luni”, a spus Walsh.

Vor să concureze cu Formula 1

Cele două mașini de curse eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică) au fost dezvoltate de Alauda Aeronautics și constau din vehicule zburătoare cu patru rotoare fără echipaj care sunt alimentate de electricitate.

Pentru moment, cursele rămân operate de la distanță. Cu toate acestea, ei speră să înceapă să lanseze zboruri cu echipaj până în 2023.

Alauda Aeronautics are aspirații mari pentru vehiculele lor și crede că într-o zi ar putea deveni o nouă formă de sport cu motor care rivalizează cu Formula 1. Ei chiar cred că această tehnologie ar putea fi în pragul unei mari revoluții în transporturi.

„Fiecare moment de transformare în transportul uman a fost accelerat de motosport. Pe măsură ce ne aflăm în pragul marelui salt înainte al secolului 21 în ceea ce privește îndeplinirea promisiunii de mașini zburătoare, rolul pe care îl joacă competiția este la fel de important ca întotdeauna”, a declarat Matt Pearson, fondatorul seriei de curse Airspeeder.

Poți urmări cele mai importante momente ale cursei mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button