fbpx

video | Președinții Austriei și Sloveniei: „Suntem aici ca să susținem R. Moldova în calea ei europeană”. Anunțul făcut de cei doi oficiali europeni

„Austria și Slovenia susțin extinderea Uniunii Europene.” Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar au susținut o conferință de presă, la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi președinți europeni au dat asigurări că la summitul din decembrie al Consiliului Europei, unde Moldova va afla dacă începe sau nu negocierile de aderare la UE, Austria și Slovenia va oferi un vot favorabil Chișinăului.

Președintele Austriei și-a exprimat solidaritatea față de țara noastră și a spus că viitorul Moldovei este în UE.

„Multe lucruri se pot întâmpla. Sper că Consiliul European nu va irosi timp, acum în decembrie. Cred că doamna Sandu a avut dreptate când a spus că Moldova va fi membru al UE către anul 2030. Viitorul Republicii Moldova este într-o Europă mai mare, sunt sigur. Austria va fi alături de dvs.”, a declarat președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

Și președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, a dat asigurări că Moldova poate conta pe Sloveni în procesul de aderare.

„Slovenia este gata să-și împărtășească experiența. Cetățenii țării trebuie să cunoască fiecare pas în procesul de integrare. Vă asigur că Slovenia va vota în favoarea Moldovei la reuniunea Consiliului European”, a specificat oficialul.

La rândul său, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a remarcat că vizita celor doi oficiali reprezintă un puternic semnal de sprijin în calea europeană.

„Vizita este efectuată după ce acum o săptămână Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare a țării noastre la UE. Acest pas reprezintă o recunoaștere a efortului comun,” a menționat Maia Sandu.

Amintim că în perioada 15-17 noiembrie, Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, se află în Republica Moldova într-o vizită de lucru.

Potrivit administrației prezidențiale, în ziua de vineri, Președinta Maia Sandu și omologul său din Austria vor participa la un forum de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de comerț și industrie din ambele țări. În aceeași zi, cei trei președinți se vor întâlni cu studenții Universității de Stat din Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button