fbpx

video | Pompierii au dat start campaniei „O casă protejată, o viaţă salvată”. Detectoare de fum vor fi instalate în 1000 de gospodării

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dat astăzi, 22 noiembrie, startul campaniei de informare a populaţiei „O casă protejată, o viaţă salvată”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După deschiderea oficială a evenimentului, echipaje de pompieri şi salvatori au mers în mai multe gospodării particulare pentru a instala detectoare de fum, care urmează să prevină incendiile şi intoxicaţiile cu monoxid de carbon. Dispozitivele vor fi montate în locuinţele oamenilor cu mulţi copii, persoanelor ţintuite la pat, dar şi în casele bătrânilor.

În anii precedenţi, în urma campaniei „O casă protejată, o viaţă salvată” au fost instalate 7094 detectoare de semnalizare în casele a 6669 de familii din 313 localităţi rurale din ţară. Potrivit IGSU în 6 cazuri instalaţiile s-au declanşat reuşit, fiind salvate mai multe vieți umane.

În următoarea perioadă, peste 1000 de detectoare de fum vor fi instalate în gospodăriile oamenilor din raioanele Făleşti, Donduşeni, Briceni, Teleneşti, Cahul şi UTA Găgăuzia.

Scopul campaniei desfăşurate de IGSU este de a minimaliza riscul producerii unor tragedii.

Articole asemănătoare

Back to top button