fbpx

video | Platforma DA cere scoaterea Partidului Șor înafara legii. CC, sesizată privind constituționalitatea formațiunii

Platforma DA cere scoaterea Partidului Șor înafara legii. În acest sens, deputații formațiunii au sesizat Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Dinu Plîngău în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vom cere declararea Partidului Șor ca fiind un partid ilegal. Am strâns probe pentru ca să invocăm temeiuri de neconstituționalitate. Este un partid care a încălcat în nenumărate rânduri legislația”, a subliniat Plîngău.

În același timp, Platforma DA susține că va înregistra un proiect de lege cu propuneri de modificare a Codul electoral, Codului Contravențional, dar Codului Penal și a Legii privind partidele politice.

Deputații intenționează să înăsprească pedepsele pentru formațiunile politice care utilizează fonduri nedeclarate, neconforme sau venituri din străinătate.

ZUGO amintește că cinci deputați din Partidul Șor au rămas fără imunitate parlamentara întrucât au fost vizați vizați în dosarul fraudei bancare. Mai exact, este vorma despre Ilan Șor, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Marina , Petru Jardan, Denis Ulanov.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button