fbpx

video | Persoanele cu nevoi speciale susțin că rampa amenajată în subterana de lângă Viaduct nu este practicabilă. „Eu nu risc”

Persoanele cu nevoi speciale susțin că rampa amenajată în subterana de lângă Viaduct nu este practicabilă. Aceștia au testat-o și declară că utilizarea obiectivului este chiar riscantă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Organizațiile platformei civice „Chișinăul Accesibil pentru Toți” și Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități au realizat o evaluare la fața locului. Mai multe persoane în scaune cu rotile au încercat să coboare și să urce pe rampă, unii dintre ei însă au menționat că „nu riscă să o folosească”.

La fel, s-a testa și utilizarea rampei în cazul părinților care au copii mici, care merg în cărucior, iar persoanele care au realizat evaluarea afirmă că și în acest caz deplasarea este dificilă.

„Pentru persoane care practică sportul zilnic e accesibil, dar așa nu… Pentru extremali sau sinucigași”, a spun unul dintre tinerii în scaun cu rotile care a testat rampa.

Precizăm că, Primăria a anunțat în această săptămână că lucrările de renovarea a subteranei sunt finalizate în proporție de 95%. Acestea au fost finanțe de un agent economic care activează în preajmă, iar municipalitatea nu a cheltuit nimic pentru reabilitarea pasajului.

Articole asemănătoare

Back to top button