fbpx

video | Percheziții la Penitenciarul nr. 13 în trei dosare de escrocherie

Polițiștii din Ialoveni au descins cu percheziții autorizate în Penitenciarul nr. 13 din mun. Chișinău, efectuate în cadrul a trei cauze penale (escrocherie) inițiate la sfârșitul anului 2022, dirijate din Penitenciar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bănuiții, doi deținuți de 26 și 44 de ani, contactau victimele (persoane care dădeau instrumente în arendă) și le solicita  în chirie instrumente mecanice sau electrice destinate efectuării diferitor lucrări în sfera construcțiilor. Apoi, prin intermediul unui complice aflat la libertate, o femeie de 25 de ani,  intrau în posesia bunurilor. Mai mult, suspecta încheia și un contract cu victimele pentru o zi sau două, iar când obiectul trebuia restituit nu mai era de găsit.

Potrivit unui comunicat al poliției, suma prejudiciului adusă victimelor se ridică la peste 56 mii de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților, polițiștii au  depistat și ridicat telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte și documente care au importanță pentru desfășurarea anchetei.

De asemenea, de la bănuită polițiștii au ridicat telefonul mobil prin care s-a stabilit că ar fi purtat discuții atât cu victimele, cât și cu deținuții.

Femeia se află în arest pentru 30 de zile. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button