fbpx

video | Pavel Filip, președintele deputaților democrați: Sper că săptămâna viitoare vom constitui o majoritate parlamentară

În cadrul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, ex-premierul Pavel Filip a fost desemnat președinte al fracțiunii Partidului Democrat din Legislativ. În context, Filip a ținut să menționeze că, în opinia sa, discuțiile pentru crearea unei noi majorități parlamentare se vor solda cu un rezultat pozitiv în următoarea săptămână.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este nevoie de a crea o majoritate parlamentară. În această pauză trebuie să se poarte discuții pentru constituirea unei majorități, astfel încât Parlamentul să fie lucrativ. Am încercat să discutăm cu „ACUM”… Dacă erau discuții, atunci ședința de astăzi era mai eficientă, dar din păcate discuții nu au avut loc. Este una să stai în opoziție, să protestezi și să critici, iar alta este responsabilitatea guvernării.

Am certitudinea că această pauză va fi folosită eficient și sper că vor începe discuțiile între fracțiunile parlamentare, exponenții partidelor și deputații independenți, astfel ca săptămâna viitoare să putem constitui o majoritate parlamentară”, a declarat Pavel Filip după ședință.

Democratul a mai specificat că respectivele discuții nu mai pot fi amânate, întrucât, „dacă admitem că vor fi alegeri anticipate, atunci structura Parlamentului nu va fi diferită. De aceea, cei care nu vor să discute își bat joc de cetățeni și de banul public. Gata, cetățenii au votat, iar acum trebuie pornite discuțiile”.

Citește și:
PSRM, PDM și PP ȘOR au anunțat președinții fracțiunilor parlamentare. Năstase: „Vom reveni cu un răspuns”

Articole asemănătoare

Back to top button