fbpx

PSRM, PDM și PP ȘOR au anunțat președinții fracțiunilor parlamentare. Năstase: „Vom reveni cu un răspuns”

În cadrul Ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, care a avut loc joi, partidele alese la 24 februarie și-au prezentat fracțiunile și președinții acestora. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Asfel, fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în frunte cu Zinaida Greceanîi, este formată din 35 de deputați. Vicepreședinte al fracțiunii a fost desemnat Corneliu Furculiță, iar secretar – Vasile Bolea.

Co-președintele blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a declarat că formațiunea politică încă nu și-a desemnat președintele fracțiunii parlamentare.

„Blocul ACUM rămâne unit. Formele și formulele prin care vom acționa în actualul Parlament îl veți afla în următoarele zile”, a declarat Andrei Năstase.

În cadrul formațiunii Partidului Democrat din Moldova vor activa 30 de deputați, iar conducerea este deținută de Pavel Filip.

„Fracțiunea Partidului Democrat va activa în baza programului care a fost convenit cu cetățenii în timpul campaniei electorale”, a spus președintele fracțiunii Partidului Democrat, Pavel Filip.

Fracțiunea Partidului Șor este constituită din șapte deputați. În funcția de președinte al fracțiunii este Ilan Șor, vicepreședinte – Petru Jardan, iar secretar – Maria Albot.

„Întotdeauna vom trata constructiv orice inițiativă pozitivă pentru cetățeni”, a afirmat Marina Tauber, membră a fracțiunii PP Șor.

Noul Parlament include și trei deputați independenți, aleși pe circumscripții.

Articole asemănătoare

Back to top button