fbpx

video | Partidul Nostru învinuiește PSRM că ar ascunde informațiile privind cheltuielile în campania electorală. Ce încălcări ar fi comis socialiștii?

Partidul Nostru învinuiește PSRM că ar încălca grav legislația electorală. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferinței de presă, socialiștii fiind acuzați că ar ascunde informații privind cheltuielile electorale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților partidului, PN achită 4145 de lei pentru fiecare baner în Chișinău, comparativ cu aproximativ 2,99 lei achitați săptămânal de socialiști pentru același spațiu publicitar. În același timp, la Bălți PN a achitat pentru 12 bilboarduri 64.000 de lei, iar PSRM – 3614 lei pentru 24 de banere. La Drochia PN și PSRM au câte 3 panouri, socialiștii declarând că au achitat 226 de lei, iar Partidul Nostru – 30.000 de lei. Un alt exemplu oferit de Ilian Cașu sunt costurile pentru transport, PSRM declarând nu ar avea cheltuieli.

„Mi se asociază situația cu comedia lui Gaidai „Kavkazskaya Plenita”. Mă gândesc că socialiștii transportă materiale electorale cu măgarul, dar și la Cahul și la Briceni tot cu măgarul dacă au zero cheltuieli pentru transport”, declară Cașu.

La fel, potrivit Partidului Nostru, candidatul PSRM folosește logotipul Chișinăului fără permisiunea CMC. Așadar, aceasta ar fi o cauză pentru o eventuală excluderea a acestuia din campania. Elena Grițco a mai declarat că partidul din care face parte a făcut o sesizare la CEC privind cheltuielile PSRM în campania electorală. Potrivit ei, situația urma să fie examinată în 48 de zile, dar au trecut deja 8 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button