fbpx

video | „Oricine ar candida la ora actuală nu ştiu dacă s-ar descurca mai bine decât mine”. Ce crede Dorin Chirtoacă despre viitorul primar al capitalei?

Într-un interviu acordat în cadrul unei emisiuni, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că dacă cetățenii își vor exprima dorința de a-l vedea din nou în fruntea Chișinăului, atunci cu siguranță va candida împotriva tuturor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Partidului Liberal spune că va comunica cu cetățenii prin intermediul internetului, dar și a presei, iar în dependență de reacția chișinăuienilor va lua o decizie în legătură cu candidatura sa la alegerile locale.

„Vreau să văd care este punctul de vedere al cetăţenilor, după care voi lua o decizie. Pentru mine nu este vorba de a candida în sine, ci de a reveni la serviciu. Eu am fost scos cu forţa de la serviciu şi nu mai este obiectiv în sine să câştig alegerile ca în anii trecuți. În condiţiile în care cetăţenii vor fi favorabili persoanei mele, atunci voi lua în calcul o asemenea opţiune”, a declarat Chirtoacă.

Totodată, fostul edil al capitalei a pus în discuție și planurile pe care le începuse, dar nu a apucat să le ducă până la capăt, declarând că nu crede că există o persoană mai potrivită, care ar putea să se descurce cu problemele pe care le are Chișinăul.

„Oricine ar candidat la ora actuală nu ştiu dacă s-ar descurca mai bine decât mine în ceea ce priveşte problemele Chişinău. De exemplu, chiar și Andrei Năstase, din punctul meu de vedere acesta se află în incopatibilitate cu această funcție și este descalificat din start”, a mai adăugat liberalul.

Totodată, acesta a mai declarat că candidații care vor încerca să ajungă în scaunul de primar, în primul rând, ar trebui să aibă pondere și să dea dovadă de capacitatea de a rezolva orice problemă pentru a merita să fie aleși.

Amintim că Dorin Chirtoacă a ocupat funcţia de primar al Chişinăului pe parcursul a trei mandate, începând 2007 până în 2018. Actualmente, este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin, fiind cercetat penal.

Articole asemănătoare

Back to top button