fbpx

video | O femeie din Durlești povestește cu lacrimi în ochi cum a arborat drapelul României în Centenarul Unirii, iar acum trebuie să scoată din buzunar circa 40.000 de lei

Diana Crudu, cea care a arborat drapelul României în propria curte a fost sancționată cu 1500 de lei. La fel, aceasta trebuie să își ceară scuze public, pe Facebook, de la denunțător, deoarece ar fi folosit limbaj licențios în privința lui.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia a publicat o adresare video pe Facebook după ce a primit hotărârile instanței. Diana Crudul povestește că există patru dosare în privința contravenției, iar în urma examinării lor, ea trebuie să achite 11.600 de lei. Adăugând cheltuielile pentru avocați, suma totală pe care aceasta este nevoită să o achite se ridică la circa 40.000 de lei.

Uitați-vă, oameni buni, cât costă arborarea unui drapel! Astăzi mi-a venit o încheiere de la executorul judecătoresc, care mă anunță că trebuie să achit 1500 de lei pe un proces verbal pe care nu am avut posibilitatea să-l contest. (…) Să te persecute pentru că ești român, că ești altfel și vrei altceva pentru Basarabia e culmea”, spune femeia cu lacrimi în ochi.

Antreprenoare spune că va achita amenda de 1500 de lei, deoarece aceasta a venit pe numele companiei, iar în caz contrar vor fi închise conturile întreprinderii pe care o conduce. Pe de altă parte, ea se arată indignată de faptul că trebuie să își ceară scuze pentru că a utilizat în privința lui Valeriu Ostalep, fost viceministru de externe, expresia „r****t cu ochi” și să îi achite prejudiciu moral pentru că i-a încălcat dreptul la viața privată și de familie, dezvăluind datele cu caracter personal ale acestuia.

Precizăm că articolul 322 al Codului Contravențional al Republicii Moldova prevede că încălcarea modului de folosire a simbolurilor de stat se sancţionează cu amendă maximă de 60 de unități convenționale, iar potrivit Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova, simbolurile altor state se pot arbora pe teritoriul RM, cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite, doar împreună cu Drapelul de Stat.

Potrivit documentelor publicate pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată, în perioada 19 noiembrie – 5 decembrie 2018, Diana Crudu a arborat pe un pilon de pe teritoriul ce îi aparține drapelul României, încălcând astfel prevederile menționate. Ulterior, ea a publicat pe rețelele de socializare fotografia cu sesizarea lui Valeriu Ostalep, dezvăluind datele cu caracter personal ale ex-oficialului, iar acesta a chemat-o în fața judecătorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button