fbpx

video | Nu a vrut să vorbească în română. Candidatei comuniștilor la Primăria Chișinău i s-a închis microfonul la Moldova 1

Diana Caraman, candidata comuniștilor la primăria Chișinăului, a insistat duminică la dezbaterea electorală de la Radio Moldova și Moldova 1 să vorbească în limba rusă, deși regulamentul postului public de televiziune prevede că dezbaterile electorale la Teleradio-Moldova se țin în limba română. În consecință, candidatei i s-a închis microfonul și i s-a recomandat să părăsească studioul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Candidatei i s-a reiterat faptul că Teleradio-Moldova și-a rezervat dreptul să realizeze emisiunile de dezbateri electorale în limba română. Moderatoarea a întrerupt emisia, iar după zece minute dezbaterea a fost reluată cu restul candidaților, fără Diana Caraman.

La fel s-a întâmplat, în aceeași seară și la dezbaterile de la Moldova 1.

Candidata PCRM a menționat că prioritatea sa este protejarea drepturilor cetățenilor, inclusiv ale vorbitorilor de limbă rusă.

„Ni se pare important ca un candidat care pretinde să conducă un oraș locuit preponderent de români/moldoveni să poată să se exprime în limba acestora. Doamna Caraman este așteptată în această seară să se prezinte la dezbaterea electorală televizată la Moldova 1,” a scris directorul postului public de televiziune, Vlad Țurcanu, pe pagina sa de facebook.

https://t.me/zugomd/13210

Articole asemănătoare

Back to top button