fbpx

video | „Ne pare rău de politica struțului”. Socialiștii răspund liderilor ACUM, care au refuzat să se așeze la masa de negocieri

Într-un briefing de presă susținut astăzi, Ion Ceban a declarat că după refuzul categoric al blocului ACUM de a veni la negocieri, PSRM va convoca în viitorul apropiat organele de conducere a partidului pentru determinarea acțiunilor următoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, acesta a menționat că nu este exclus că vor anunța agenda lor politică după formarea Parlamentului, după prima ședință a noii legislaturi. Până atunci vor evolua cele mai potrivite scenarii și soluții ce se impun în situația curentă.

„Ne pare rău de politica struțului adoptată de blocul ACUM. Au preferat să bage capul în nisip și să nu le pese de evoluția politică de mai departe a țării. O asemenea decizie este total iresponsabilă aș spune. Acest lucru ne demonstrează odată în plus faptul că membrii ACUM au indus în eroare proprii alegători cărora le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice ale țării, însă în realitate preferă să stea în opoziție. Este regretabil acest lucru, fiindcă am considerat că putem fi parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în Republica Moldova. 

Noi socialiștii considerăm că nu este corect ca unele ilegalități să fie înlocuite prin alte ilegalități, așa cum își închipuie liderii blocului ACUM. Instituțiile statului pot fi reformate calitativ doar pe căi legale, prin procese foarte complexe, după formarea unei majorități parlamentare și a unui nou guvern. 

În acest moment, după refuzul radical și atât de categoric al blocului ACUM, Partidul Socialiștilor anunță că va convoca în viitorul apropiat organele de conducere a partidului pentru determinarea acțiunilor următoare. Nu este exclus că vom anunța agenda noastră politică după formarea Parlamentului, după prima ședință a noii legislaturi. Până atunci vom evolua cele mai potrivite scenarii și soluții ce se impun în situația curentă”, a declarat Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button