fbpx

video | Nata Albot vorbește printre lacrimi despre viața sa de după tragedia care i-a luat fiul: „Eu nu am căutat să-i suplinesc pierderea prin mai mulți copii”

Anul 2009 a fost unul dureros pentru Nata Albot – jurnalista și-a pierdut fiul într-un accident rutier. Tragedia a marcat-o enorm, dar nu a reușit să o doboare la pământ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Invitată aseară la emisiunea „Iubește viața” de la TV8, moldoveanca, stabilită în prezent în Canada împreună cu soțul ei și cei patru copii, a povestit despre cea mai tristă experiență pe care a trăit-o în calitate de mamă. Albot a menționat că, deși a fost afectată puternic de pierderea lui Bogdan, a încercat să se ridice din nou și să fie un exemplu bun pentru ceilalți copii ai săi.

„Eu cred că unicul lucru care poate cu adevărat să te ajute este timpul și oamenii tăi dragi. Ar fi extrem de greșit să crezi că suplinești o pierdere printr-o altă ființă: sunt două destine diferite și fiecare își merită destinul lui neatins de o altă durere. Eu nu am căutat pierderea lui Bogdan să o suplinesc prin mai mulți copii, așa cum nu am căutat să scot această pagină din viața mea – este parte din mine. Mă bucur foarte mult că această tragedie nu m-a marcat până într-atât de mult ca să fiu un om într-un continuu doliu.

Cred că, în pofida tuturor durerilor și pierderilor pe care le trăim, noi merităm o viață fericită și după, pentru că viața merge mai departe și este doar decizia mea să fiu un om fericit și împlinit în pofida acestei dureri și tragedii. Eu vreau copiii mei să vadă în fața lor o mamă împlinită, o mamă mulțumită de viață și o mamă care să-i motiveze și să-i inspire, ceea ce eu aud de la fetele mele. Ele se mândresc cu mine. Nu cred că aș reuși să fac toate acestea dacă aș fi o mamă îndoliată în continuu. Mesajul meu către toți părinții care trec prin pierderi este să aleagă calea luminii după aceste momente de iad și meargă pe această cale mai departe”, a spus Nata. 

Secvența poate fi urmărită începând cu minutul 50:40.

Articole asemănătoare

Back to top button