fbpx

video | Nagacevschi, indignat de faptul că a aflat din presă despre eliberarea lui Filat: „Vor urma demisii la instituțiile din subordinea Ministerului Justiției”

Fadei Nagacevschi a anunțat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, schimbări urgente la instituțiile subordonate Ministerului Justiției. Potrivit ministrului, mai mulți responsabili din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor vor fi concediați. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„ANP și penitenciarele în general sunt conduse de interimari, iar lucrurile degradează. Și acești interimari nu vor să înțeleagă că sunt în subordinea Ministerului Justiției. Astăzi noi o să clarificăm multe lucruri. Anumite cadre urmează a fi înlocuite pentru că nu se isprăvesc cu sarcinile impuse. Am deja dubii în privința bunei credințe a lor în exercitarea atribuțiilor”, a menționat Fadei Nagacevschi.

Ministrul s-a arătat indignat de faptul că nu i s-a comunicat despre cazul deținutului din Penitenciarul Soroca, care s-a autoincendiat în semn de protest pe 29 noiembrie curent și nici despre eliberarea din închisoare a ex-premierului Vlad Filat. 

„Despre deținutul din Soroca eu am aflat din presă. Nu am fost informat de către ANP despre acest caz. Este vorba despre un caz excepțional, care nu a fost adus la cunoștința ministrului Justiției sau măcar a secretarului de stat responsabil pe acest domeniu. Constat că are loc o obstrucționare din partea ANP cu privire la comunicarea unor chestii sensibile. Referitor la cazul Filat, care este un subiect de importanță majoră, trebuia să fiu informat, ca eu, la rândul meu, să pot informa mass-media. Nu mi s-a comunicat nimic nici despre asta”, a menționat ministrul.

Articole asemănătoare

Back to top button