fbpx

video | Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: „Continuăm să luptăm pentru ca Ucraina și R. Moldova să rămână libere”

Ucraina va continua să lupte ca războiul să nu ajungă niciodată la frontierele R. Moldova. Declarația aparține ministrului de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, într-un apel video difuzat în cadrul reuniunii ambasadorilor Republicii Moldova la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dmitro Kuleba a declarat că agresiunea rusă împotriva Ucrainei constituie o amenințare directă pentru Republica Moldova, subliniind consecințele vizibile ale acestei amenințări asupra teritoriului moldovenesc în ultimele 18 luni.

Moscova și-a angajat întregul său arsenal hibrid împotriva guvernării legitime a Republicii Moldova. Dezinformare, șantaj energetic, alimentarea sentimentelor anti-guvernare, provocări în regiunea transnistreană și multe alte încercări de a submina orânduirea constituțională. Dar au eșuat”

Ministrul ucrainean a mai menționat că Ucraina pledează pentru reintegrarea pașnică a regiunii transnistrene și susține demersurile Chișinăului de retragere necondiționată a trupelor ruse și munițiilor din regiune și înlocuirea misiunii militare de pacificare cu una civilă sub mandat internațional.

De asemenea, acesta a mulțumit pentru sprijinul pe care Chișinăul îl acordă ucrainenilor, tonele de ajutor umanitar transmis și sprijinul pentru miile de refugiați care au găsit adăpost în țara noastră.

Suntem interesați ca nimeni alții în securitatea și prosperitatea voastră. Ucraina va susține mereu suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în hotarele ei recunoscute pe plan internațional. (…). Vom lupta ca agresiunea rusă să nu treacă hotarul Moldovei. Vom lupta ca Moldova și Ucraina să rămână libere. Victoria noastră va aduce dezvoltare și pace nu doar nouă, dar și vouă.”, a spus Kuleba

Ulterior, diplomatul s-a adresat ambasadorilor moldoveni în limba română și ucraineană. „Spre victorie, dragi prieteni. Slava Ukraine!”, și-a încheiat discursul Kuleba.

Articole asemănătoare

Back to top button