fbpx

video | Ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își începe activitatea: Ne propunem să facem viața la sate mult mai ușoară

Noua ministră a Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost prezentată echipei cu care urmează să lucreze în următorii patru ani. În discursul pe care l-a susținut prim-ministra Maia Sandu înainte ca să-i ofere cuvântul Georgetei Mincu, aceasta a spus că își dorește ca agricultorii din Moldova să se bucure de mai multe oportunități de export. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vrem să construim condiții optime ca fermierii noștri să poată deveni competitivi, pentru că putem să creștem și putem să ne dezvoltăm pe piața regională și internațională. Avem multe oportunități, dar trebuie să învățăm să le folosim. Ne propunem să creăm oportunități de export și în alte țări. Știm că agricultorii noștri s-au confruntat cu mai multe probleme, dar le vom depăși. Îmi doresc să ajungem în situația în care în fiecare raion să existe două-trei întreprinderi de prelucrare a materiei prime. Ne dorim ca oamenii noștri să rămână acasă, să nu fie nevoiți să plece la munci în Rusia sau Italia”, a spus Maia Sandu. 

În context, ministra Georgeta Mincu a subliniat că își dorește ca oamenii să revină acasă și să investească aici în afaceri locale, valorificând astfel potențialul țării.

„60% la dintre toate angajamentului Acordului de Asociere țin de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ne propunem să facem viața la sate mult mai ușoară, cu mult mai multe servicii. Ne propunem să dezvoltăm exportul, să soluționăm problema mediului. Cu eforturi comune vom reuși să aducem Moldova pe piața Uniunii Europene mai multe produse. Vrem să promovăm o agricultură optimă. Abia aștept să ne cunoaștem reciproc, să ne valorificăm potențialul. Sunt deschisă pentru colaborare. Regulile și indicatorii de performanță vor fi puși în capul mesei, vă rugăm să încurajați rudele de peste hotare să revină acasă”, a spus Georgeta Mincu.

Articole asemănătoare

Back to top button