fbpx

video | Microbuzele din capitală, din nou supuse verificărilor. Ce încălcări au depistat oamenii legii?

Timp de două zile, Direcția de Poliție a mun. Chișinău și reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto au verificat activitatea mai multor rute de microbuze care circulă pe străzile capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, au fost depistate mai multe încălcări, precum: numărul de pasageri depăşea numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului, nu erau eliberate bilete călătorilor, dar și starea deplorabilă a vehiculelor.

Oamenii legii au documentat 19 contravenții, cu întocmirea proceselor verbale, dar și aplicarea sancţiunii principale sub formă de amendă în mărime totală de 205 unităţi convenţionale.

Totodată, scopul poliției capitalei nu a fost doar sancționarea șoferilor, dar și efectuarea unor măsuri profilactice de informare a șoferilor, administratorilor de rute, cât și propriu-zis a pasagerilor.

Au fost abordate probleme precum, oprirea pentru îmbarcare/debarcare înafara stațiilor semnalizare, cauzele căderii pasagerilor și traumarea acestora, pornirea de pe loc cu ușile deschise, interzicerea fumatului și convorbirile telefonice în timpul conducerii.

Articole asemănătoare

Back to top button