fbpx

video | Maia Sandu spune că are o singură întrebare pentru Vlad Filat. Ce vrea să afle lidera PAS de la fostul premier?

Lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, spune că are o singură întrebare pentru ex-premierul Vlad Filat și anume: „când va întoarce în buget banii furați”.

„Unde-s banii? El nu a întors un cent din banii pe care i-a furat. Singura întrebare este când va întoarce banii în buget, pentru că sunt foarte multe documente care demonstrează că i-a furat”, a spus președinta PAS în cadrul emisiunii „О нас” („Despre noi”) de la postul Jurnal TV.

Video: unimedia.info

Amintim că ex-prim-ministrul Republicii Moldova a fost eliberat condiționat din Penitenciarul nr. 13, pe 3 decembrie 2019.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, după ședința Legislativului în cadrul căreia procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a cerut și a obținut ridicarea imunității parlamentare a deputatului.

La 27 iunie 2016, politicianul a fost condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. La baza învinuirilor aduse a stat un autodenunț al controversatului om de afaceri Ilan Șor. Decizia de condamnare a fost menținută, ulterior, de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Pe 30 iulie curent, Judecătoria Chișinău a pronunțat o încheiere prin care a constatat că Filat a fost deținut în „condițiile inumane și degradante”, între 23 octombrie 2015 și 30 iulie 2019, și a recompensat aceste prejudicii prin reducerea cu 682 de zile a pedepsei cu închisoarea.

Conform Codului de Procedură Penală, Vlad Filat era în drept să solicite eliberarea înainte de termen, dat fiind faptul că a ispășit două treimi din pedeapsa dictată.

Articole similare

Back to top button
Close