fbpx

video | Maia Sandu, despre planurile noului Guvern: „Am depășit criza, urmează să eliminăm conflictul de interese de la IGP”

Maia Sandu a susținut de curând un briefing de presă, unde a comentat situația din țară și a vorbit despre planurile pe care le are noul Guvern. Totodată, prim-ministrul a comunicat publicului scopurile pe care și le-au stabilit miniștrii proaspăt numiți în funcție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Maiei Sandu, noul Guvern și-a luat însărcinarea de a elimina vechile practici de îmbogățire ilegală prin scheme de corupție, de numiri în funcție pe criteriile loialității față de un anumit partid sau de ignorare a interesului public.

„Noul cabinet de miniștri își asumă să lucreze doar în interesul cetățenilor, să asigure transparență decizională și să promoveze oameni competenți și profesioniști. Vă garantăm că oamenii buni vor fi apreciați”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova a notat că noul Guvern se va asigura ca toți funcționarii să respecte regulile instituțiilor în care activează și nu vor fi tolerate actele de corupție sau intimidare.

„Îi îndemn pe cei care obișnuiesc să își asigure un loc confortabil prin lingușirea pe lângă șefi, să înceteze. Noi apreciem oamenii sinceri și nu pe cei care-și schimbă pălăria odată cu puterea”, a concretizat Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a mai specificat că curățarea sistemului va fi un proces anevoios din cauza rămășițelor vechilor obiceiuri, iar unele decizii luate vor fi rezultatul regimului Plahotniuc. În același timp, prim-ministra se angajează să se documenteze mai aprofundat în raportul „Kroll 2” pentru a vedea unde au fost investiți banii din miliardul furat.

Întrebată de către jurnaliști de ce, contrariu reformelor în justiție și încercărilor de a elimina corupția din instituțiile publice, la cârma IGP a fost numit unul dintre apropiații lui Andrei Năstase, Maia Sandu a spus că aceasta a fost o hotărâre de urgență, care urmează să fie revizuită.

„Unde se vor depista conflicte de interes, acestea vor fi eliminate. A fost o situație de criză și dacă aceasta va fi depistată ca un conflict de interes, atunci decizia de numire în funcție a domnului Balan va fi anulată”, a mai adăugat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button