fbpx

video | „Învățați din greșelile noastre!” Cetățenii din Wuhan oferă lecții de supraviețuire în carantină

Wuhan, orașul din China unde epidemia de COVID-19 a izbucnit pentru prima dată, iese din carantina care a durat 11 săptămâni. Locuitorii împărtășesc acum cu groază din experiențele lor și fac apel la restul lumii – „Învățați din greșelile noastre!”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un filmuleț în acest sens a fost publicat de către BBC, iar tinerii care apar în el mărturisesc că ultimele luni au fost o parte importantă din viața lor.

În loc să privesc carantina ca pe un sacrificiu, prefer să spun că orașul a luat măsurile considerate cele mai bune pentru a stopa pandemia. Toți cei care stau acasă își aduc contribuția”, relatează o femeie.

La început am luat lucrurile ușor, nu am crezut că e necesară carantina. Apoi au fost lipsuri în magazine, exista o frică extremă, nu puteam să dorm noaptea”, povestește o altă tânără. 

O localnică din Wuhan spune că medicii, din insuficiența de echipemnte, implorau oamenii pe internet să colaboreze cu donații. Pacienții spuneau că nu sunt destule paturi și nu pot fi tratați. Au început să sosească apoi echipe medicale și medicamente, iar numărul de cazuri a scăzut treptat.

Totuși, chinezii spun că în timpul carantinei și-au găsit locul și unele evenimente memorabile.

Am reușit să cumpărăm carne și făină cu ajutorul vecinilor și am făcut găluște. Tatăl meu a făcut asta pentru prima dată în 30 de ani”, povestește o tânără.

Iubitul meu a făcut eforturi uriașe pentru a sărbători Valentine’s Day și ziua mea, în timpul carantinei. Acesta a stat în rând la magazin ca să cumpere tort, carne”, spune o femeie.

Oamenii care apar în clip dau și sfaturi despre cum să supraviețuiești în carantină: Sună-ți familia cât se poate de des. Vor fi îngrijorați, așa că sună-i și spune-le cum te simți. Comunică mai des cu partenerul, se întâmplă rar ca un cuplu să stea împreună 24 de ore din 24, timp de două luni, iar defectele fiecăruia vor deveni foarte vizibile. Nu vă certați. Iar dacă lucrați de acasă, separați munca de viața privată, altfel veți înnebuni”.

Localnicii spun că ce se întâmplă acum în lume seamănă cu situația din Wuhan din ianuarie și februarie.

Dacă ești speriat, supărat, deprimat, e ceva normal. Carantina nu înseamnă că ți se ia libertatea, ci e o metodă de a evita răspândirea unei boli contagioase. Îți vei recâștiga libertatea cât se poate de repede”, spune o femeie.

Articole asemănătoare

Back to top button