fbpx

video | Interlopul Gheorghii Nazaruc, alias Jora, a fost extrădat în Republica Moldova

Astăzi, 14 decembrie, ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, în colaborare cu Centrul cooperare poliţienească internaţională și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale (PCCOCS) l-au extrădat pe (Nazaruc) Orlov Gheorghii, din regiunea Odessa în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se presupune că, Gheorghii Nazaruc, alias Jora, ar fi mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac. Despre acesta se vehicula că ar fi traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, sub un nume fals, care nu se regăsea în baza de date, pentru a destabiliza situația după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) menționează că, (Nazaruc) Orlov Gheorghii, anunțat în căutare de Interpol și având pe numele său mandat de arest, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova, Totodată, utilizând cetățenia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

În rezultatul acțiunilor operative de căutare, agenții serviciului special ucrainean în colaborare cu ofițerii SPIA au stabilit locul aflării lui Nazaruc și l-au reținut în flagrant. 

Serviciul de Securitate al Ucrainei, cu suportul SPIA și al PCCOCS l-au extrădat în Republica Moldova. Conform informațiilor operative, Nazaruc ar fi membru a unui grup infracțional internațional. În acest context, în Odessa, acesta ar fi avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai cercurilor criminale din regiune.

Nazaruc, alias Jora, a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Cu aproximativ două luni în urmă, el a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma alegerilor prezidențiale ar fi venit, cu avionul, în Republica Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button