fbpx

video | În atenția microbiștilor moldoveni: Află secrete și învață din experiențele fotbaliștilor internaționali, iar în același timp, luptă contra COVID-19

Eugeniu Buza este un fizioterapeut moldovean, stabilit în Madrid, care recent a lansat un proiect de colectare a fondurilor pentru personalul medical. Astfel, acesta tinde să mobilizeze cât mai mulți microbiști, și nu numai, în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„După mai mulți ani petrecuți în sisteme sanitare europene, simt responsabilitatea de a întinde celor de acasă o mână de ajutor, unind resursele colegilor, sportivilor, antrenorilor și desigur ale microbiștilor, într-un act benefic pentru sistemul medical din Republica Moldova”, povestește Eugeniu Buza.

Împreuna cu colegii săi din Madrid, moldoveanul a lansat un webinar, în cadrul căruia se va discuta despre noua imagine a fotbalului în scenariul COVID-19, obiectivele fotbaliștilor, al staff-ului tehnic și medical, dar și ce riscuri pot apărea odată cu reluarea activității fotbalistice.

„Cei care ne veți urmăriți, veți putea participa, adresând întrebări invitaților. În cadrul acestui webinar veți avea posibilitatea să contribuiți financiar pentru o cauză benefică”, a specificat Eugeniu.

Suma colectată va fi direcționată către producerea vizierelor de protecție (PET), necesare pentru echiparea personalului medical din linia întâi, care înfrunta zilnic epidemia, dar și procurarea altor echipamente de protecție.

„Sunt încrezător că, împreună, vom depăși această cumpănă, iar lumea fotbalului ne va uni din nou, așa cum a făcut-o și până acum”, a adăugat Eugeniu.

Până acum, mai mulți fotbaliști și fani ai sportului au realizat videoclipuri, prin care își exprimă susținerea și respectul pentru inițiativa lui Eugeniu. Pentru a afla mai multe detalii despre webinar, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

Articole asemănătoare

Back to top button