fbpx

video | Imnul Republicii Moldova, recitat de copiii imigranților basarabeni si români la Zurich, Elveția

Ieri, pe data de 27 august, în Zurich, a avut loc un eveniment semnificativ pentru copiii imigranților basarabeni și români. La o școală cu predare în limba română, a avut loc ceremonia de deschidere a noului an de studii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu acest prilej, copiii au avut ocazia să recite imnul Republicii Moldova și să transmită urări cu ocazia aniversării acesteia.

„Anul de învățământ în Elveția începe la sfârșitul lunii august și începe obișnuit, copiii vin la școală și merg direct la lecții, fără ciocolate, careu și flori. Totuși, la Școala Guguță am ținut neapărat să avem câteva obiceiuri din Republica Moldova. În primul rând, Imnul de Stat al Republicii Moldova și Primul Sunet”, spune fondatoarea școlii, Mariana Gratii, cetățeancă a Republicii Moldova, stabilită de mulți ani în Elveția

Împreună cu părinții lor, micuții au transmis „La mulți ani” Republicii Moldova cu ocazia aniversării sale, exprimându-și astfel legătura cu țara de origine.

Școala Guguță din Zurich este o instituție acreditata de Ministerul Educației din Elveția. Ea activează din martie 2023 si aduna copii din Moldova și România, interesați să dezvolte vocabularul limbii române și să antreneze dicția.

Instituția a fost deschisă de o moldoveancă, profesoara la rândul ei la o școală primară din Elveția. Orele cu predare în română au loc saptămânal. Din septembrie, Gugută se extinde si la Basel, cu o noua filiala.Cei mici învață la școală noastră nu doar să se manifeste în română, dar și să înțeleagă datinile strămoșești.

Articole asemănătoare

Back to top button