fbpx

video | Ilan Șor: Locuințele sociale trebuie oferite de stat, nu de băncile care te jecmănesc

Apartamente în credit pentru o perioadă de până la 40 de ani, fără achitarea primei rate și cu plăți lunare de numai 500 de lei. Un astfel de program social intenționează să lanseze, în cel mult doi ani, Ilan Șor, liderul Partidului Șor. Politicianul a subliniat că implementarea programului trebuie asigurat de către stat, nu cu participarea băncilor, care au dobânzi exagerate la împrumuturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șor califică drept ineficiente programele guvernamentale de acordare a locuințelor sociale, prin intermediul cărora oamenii pot accesa credite ipotecare de la bănci.

Nu cred în eficiența programelor Guvernului. Parcă există o reducere a ratei dobânzii, însă doar aparent. Oamenii nu sunt în stare să plătească nici măcar cele mai mici dobânzi impuse de băncile noastre, care jecmănesc”, a menționat președintele Partidului Șor într-o înrgistrare video pe Facebook.

El a mai amintit că un program eficient deja funcționează la Orhei. Acest proiect a permis atragerea în oraș a tinerilor specialiști, astfel fiind redusă criza de cadre în școli și instituții medicale. La fel, datorită acestui program, în municipiul Orhei este planificată construirea unui nou sector, unde 40% din spațiul locativ va reprezenta locuințe sociale, care vor fi acordate tinerilor specialiști.

Singurul program echitabil de acordare a locuințelor sociale este cel care le va oferi oamenilor posibilitatea să plătească lunar câte 500 de lei, nu mai mult. Așa cum se face în Europa, în America, de pildă, unde oamenii pot lua împrumuturi pentru o perioadă de 40 de ani. Oamenii trebuie să fie asigurați cu locuințe sociale nu prin intermediul băncilor care jecmănesc, ci de către stat. Sunt convins că voi reuși să implementez acest program în toată țara, în cel mult doi ani”, a menționat fostul primar de Orhei.

Șor îndeamnă alegătorii să aibă încredere în formațiunea sa: „Nu am mințit și nu voi minți oamenii niciodată. Nu-i credeți pe palavragii sau pe cei care au fost la guvernare și nu a făcut nimic. Credeți-i pe cei care au dovedit își îndeplinesc promisiunile. Sunt convins că voi fi în stare să realizez și acest program, așa cum le-am realizat și pe cele de până acum”, a conchis el.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button