fbpx

video | Ieri elevă, azi ingineră. Alina Ciobanu: „Fetelor cărora li se spune că IT-ul e pentru băieți – nu ascultați. Veniți și învățați”

Ieri, Alina Ciobanu era studentă la Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, astăzi – studiază la Universitatea Tehnică din Moldova, finalizând anul III de licență în cadrul Departamentului Inginerie Software și Automatică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alina lucrează cu documentația studenților și baza de date a universității, iar, în viitor, ea vrea să devină profesor de Inginerie Software și Automatică și să lucreze într-o companie IT.

„IERI ELEVĂ, AZI INGINERĂ” este un documentar video care redă experiența tinerelor care și-au făcut studiile la școlile profesionale cu profil tehnic și Universitatea Tehnică din Moldova. Campania este o inițiativă a GirlsGoIT, program care a inițiat 623 fete în Dezvoltare Software, Inginerie și Electronică în 17 regiuni din Moldova, iar 15 fete au beneficiat de un stagiu de practică în companii IT.

Campania IERI ELEVĂ, AZI INGINERĂ dorește să încurajeze tinerele prin ideea că ele pot să urmeze o carieră în domeniul tehnologiilor, exemplificând prin experiențe personale ale tinerelor care au câștigat experiență, făcându-și studiile în cadrul universității tehnice și colegiilor cu profil tehnic din Moldova.

Îți place povestea Alinei, vrei și tu să-ți împărtășești povestea și să-i inspiri pe ceilalți? Trimite un e-mail la adresa: girlsgoit@tekedu.org cu tema Ieri Elevă, Azi Ingineră” și inițiatorii campaniei te vor contacta.

IERI ELEVĂ, AZI INGINERĂ este implementat de TEKEDU în cadrul programului GirlsGoIT, fiind susținut de Ellation și Ministerul Muncii, Protecției Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului al Austriei.

Articole asemănătoare

Back to top button