fbpx

video, foto | O tânără din Transnistria și fanfara de copii „Hasnaș” au ridicat jurații în picioare la „Românii au talent”

Irina Rotari, o adolescentă din Transnistria și fanfara de copii „Hasnaș” au ridicat jurații în picioare la „Românii au talent”, în ediția de vineri, 22 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Irina crede că poate câștiga Românii au talent și visează de mică să ajungă pe scena aceasta. Avantajele ei sunt: ambiția, silința, încrederea in sine. Visul ei cel mai mare este să ajungă să performeze la Cirque du Soleil.

Nu moștenește talentul de la niciunul din părinți, tatăl este sudor, iar mama este casnică. Irina nu a părăsit niciodată țara natală și nu știe cum ar putea fi viața ei în afara granițelor. Adolescenta vorbește doar limba rusă pentru că vine dintr-o zonă separatistă.

Dragoș Bucur: „Mi s-a părut fenomenal numărul tău!”

Mihai Bobonete: „Mie mi s-a părut că am văzut un fel de faze ale lunii. Mi s-a părut că era luna, care apărea ba pe o parte, ba pe alta. Creștea și scădea în intensitate cu diferite forme!”.

Prestația tinerei adolescente o puteți găsi AICI.

Tot în aceeași ediție a impresionat juriul și fanfara de copii „Hasnaș”.

Dirijorul Fanfarei este Arhirii Andrei. O perioadă îndelungată, acesta a mers cu bicicleta din satul său natal, Drochia, până în Orhei, pentru a studia la școala de muzică pentru copii la clasa de trompetă, după care a urmat colegiul și apoi Conservatorul.

În 2014 a pus bazele acestei fanfare. Pentru că nu aveau resurse financiare, primele lecții le-au făcut cu niște instrumente improvizate din obiecte găsite în gunoi. Au trecut prin multe greutăți, dar încetul cu încetul, competiție după competiție, au reușit să își amenajeze propriul studio, scrie stirileprotv.ro.

În prezent, Fanfara „Hasnaș” este una din cele mai bune orchestre de fanfară din Republica Moldova, laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale.

Toți membri fanfarei sunt copii simpli, care fac eforturi pentru a putea ajunge la școală, aceasta fiind la o distanță considerabilă față de locuințele lor. După școală, merg la repetiții, iar apoi, acasă, își ajută părinții în gospodărie, dar și cu ingrijirea fraților mai mici.

Andra: „A sunat foarte foarte bine. Ador genul ăsta de muzică cântată de o fanfară. Diferența ați făcut-o dumneavostră cu energia, cu faptul că ați dansat și le-ați dat curaj. Sunteți minunat! Sunteți aur pentru acest ansamblu”.

Articole asemănătoare

Back to top button