fbpx

video | Focar de pestă porcină, depistat în Găgauzia. La intrarea și ieșirea din satul Beșghioz au fost instalate filtre sanitare

Primul focar de pestă porcină din acest an fost depistat în satul Beşghioz din Găgăuzia. Două animale dintr-o gospodărie țărănească au murit din cauza virusului.

Potrivit presei locale, familia care le întreținea se ocupa de creșterea porcilor de mai mulți ani. Animalele care au fost afectate de pestă erau femele și urmau să aducă pe lume purceluși.

Proprietarii spun că au observat câteva zile în urmă că animalele sunt slabe, iar unul dintre purceluși s-a născut mort, după care și femela a murit. Gospodarii au anunțat autoritățile, care au preluat probe și au dezinfectat spațiile unde erau crescuți porcii.

La intrările și ieșirile din localitate au fost instalate filtre sanitare, astfel încât mijloacele de transport care se deplasează prin sat să fie dezinfectate. În același timp, este interzisă transportarea în afara localității a lactatelor și cărnii, precum și intrarea în sat cu aceste produse.

Articole asemănătoare

Back to top button