fbpx

video | Fiți atenți atunci când plasați anunțuri de vânzare! Mai mulți moldoveni au rămas fără imobile în valoare totală de un milion de lei

Mai mulți moldoveni au rămas fără imobile și mijloace de transport după ce au plasat anunțuri de vânzare pe internet. Prejudiciul estimat se ridică la un milion de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O grupare criminală formată din patru membri a fost documentată și destructurată de către polițiștii din capitală. Membrii au vârstele cuprinse între 42 și 58 de ani, sunt originari din Chișinău, iar anterior au fost judecați pentru infracțiuni similare.

Activitatea grupării a fost monitorizată timp de două luni, perioadă în care s-au acumulat probe. Forțele de ordine au stabilit că grupul infracțional ar fi fost condus de către un deținut al unui penitenciar din Republica Moldova, iar fiecare dintre membrii grupului infracțional ar fi avut roluri bine determinate.

Indivizii ar fi identificat persoane care plasau anunțuri cu privire la vânzare, iar ulterior, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub presupusul pretext de a-i ajuta să vândă ori să își schimbe bunurile, le-ar fi însușit.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate actele pe bunurile imobile și vehiculele care se presupune că au fost însușite prin escrocherie.

Un suspect a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar alți doi se află sub control judiciar. Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button