fbpx

video | Filat îi răspunde Maiei Sandu la întrebarea „unde sunt banii furați?”: Mă amuză metalul acesta pe care încearcă să-l pună în voce

Vlad Filat îi sugerează Maiei Sandu să se informeze atunci când declară că acesta a furat bani publici. Reacția fostului premier, eliberat condiționat din pușcărie la începutul lunii decembrie 2019, a venit după ce lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate” a declarat că singurul lucru pe care și-ar dori să-l afle de la acesta este „când va întoarce banii?”.

„Mă amuză metalul acesta pe care Maia Sandu, în activitatea sa de politician, încearcă să și-l pună în voce. Un lider adevărat trebuie să pună altceva în voce – credibilitate și capacitate de a coaliza oamenii cu același scop. Nu regret că am promovat-o în politică, dar am așteptat și alte lucruri să le facă, înclusiv în calitate de premier. Am considerat că capacitatea unui politician nu este doar în a veni la guvernare, ci și să guverneze. Ceea ce ține de această întrebare, este un șablon cu care a mers la toate emisiunile. Este exact ceea ce vorbea Plahotniuc și Șor, văd că mesajul a fost preluat de Maia Sandu”, a declarat Filat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În acest sens, ex-liderul PLDM a menționat că fosta sa colegă de partid trebuia să se documenteze. Dacă ar fi făcut-o, spune el, ar fi aflat că în sentința de condamnare a acestuia nu a fost stabilit un prejudiciu. „Vreau să mă adresez și către alții să fie mai atenți, pentru că aceste declarații sunt și calomnioase”, a adăugat Filat.

Întrebat dacă după ieșirea sa din închisoare ar fi încercat să o contacteze pe Maia Sandu, ex-premierul spune că nu a făcut-o și nici nu intenționează să o facă, însă dacă lidera PAS îl va suna, Filat subliniază că „îi va răspunde cu drag”.

Articole similare

Back to top button
Close